Kvalitet i bezbednost
U kompaniji Fidelinka AD, u okviru koje je Fidelinka Skrob doo poslovala, 1998. godine sertifikovan je sistem upravljanja prema standardu ISO 9001, a 2006. godine sertifikovan je HACCP sistem. Sertifikacija je izvršena od strane austrijske sertifikacione kuće OQS, a od 2010. godine sertifikaciju vrši nemačka sertifikaciona kuća TÜV Rheinland.
Danas Fidelinka Skrob, osim sertifikovanog sistema upravljanja prema ISO 9001:2015 i HACCP sistemu, poseduje sertifikate Halal standarda od 2018. godine, Košer standarda od 2020. godine i IFS Food verzija 8 od 2024.
Ispitivanje zdravstvene bezbednosti proizvoda Fidelinke Skrob se vrše u ovlašćenim laboratorijama i potvrđuju zakonskim propisima i internim standardima utvrđene parametre kvaliteta i bezbednosti, a time i funkcionisanje implementiranog sistema upravljanja.


Međunarodno priznati sertifikati kvaliteta i bezbednosti proizvoda:
Laboratorija
Fidelinka Skrob ima sopstvenu laboratoriju koja je opremljena za vršenje preko 70 vrsta analiza. Laboratorija učestvuje i u među laboratorijskim poređenjima ispitivanja sirovina i proizvoda sa Naučnim institutom za prehrambene tehnologije u Novom Sadu i SP laboratorijom, Bečej
Ispitivanja i praćenja kvaliteta ulaznih sirovina, ambalaže, međuproizvoda i finalnih proizvoda, rade se svakodnevno ili po potrebi. U laboratoriji se godišnje proveri kvalitet na oko 30.000 različitih parametara ispitivanja.
U saradnji sa Naučnim institutom za prehrambene tehnologije iz Novog Sada razvijena je modifikovana laboratorijska metoda za određivanje sadržaja vlažnog i suvog glutena po Pertenu namenjena za industriju skroba i glutena. U saradnji sa institutom u Japanu razvijene su nove sinteze i laboratorijske metode za ocenjivanje reoloških osobina modifikata glutena, a sa institutom u Australiji za modifikate skroba

