Pšenični rezistentni skrob u prahu

FiberX-W i FiberY- W

Pšenični rezistentni skrobovi su grupa ugljenih hidrata male molekulske težine. Sastoje se od mešavine oligosaharida različite dužine lanca, koji se sastoje pretežno od jedinica glukoze povezanih α(1→4) i/ili α(1→6) glikozidnim vezama.

Pšenični rezistentni skrobovi se proizvode termičko-hemijskom modifikacijom pšeničnog skroba.

Pšenični rezistentni skrobovi su fini prahovi, bele boje, svojstvenog mirisa i ukusa i sadrže više od 85% vlakana.  FiberX-W je nerastvorljiv u vodi , a potpuno rastvorljiv u vodi je FiberY -W

Pšenični rezistentni skrobovi su 100% biljno dijetalna vlakna i služe kao supstrati (hrana) za korisne bakterije creva.

Upotreba: Pšenični rezistentni skrobovi su funkcionalna dijetalna vlakna biljnog porekla koje imaju višestruke tehnološke i nutritivne prednosti u prehrambenoj industriji.

Karakteristike i prednosti:

  • Nizak sadržaj ugljenih hidrata – idealan za formulacije sa smanjenim udelom šećera, keto i low-carb proizvode.
  • Obogaćen vlaknima – doprinosi poboljšanju digestivnog zdravlja i osećaju sitosti.
  • Balansira teksturu i slatkoću – omogućava stabilnu i prijatnu strukturu proizvoda, čak i pri smanjenom sadržaju šećera i masti.
  • Smanjena kalorijska vrednost – pomaže u razvoju niskokaloričnih proizvoda.
  • Zadržavanje vode – poboljšava svežinu i produžava rok trajanja.

zbog čega ima široku primenu u:

  • Mlinarstvu
  • Pekarstvu
  • Poslastičarstvu
  • Testeničarstvu
  • Mlakarstvu
  • Konditorskoj industriji
  • Mesnoj industriji
  • Industriji pića

Koristi se u proizvodnji:  veganske hrane, supa i sosova, mešavina za pekarstvo, instant hrane  žita za doručak i snek proizvoda itd.

Zbog vezivnih i nutritivnih osobina koristi se u industriji hrane za životinje (stočna hrana, hrana za kućne ljubimce i ribe).

Pšenični rezistentni dekstrin se proizvodi od 100% domaće pšenice  koja nije genetski modifikovana.