Pšenični rezistentni skrob u prahu
FiberX-W i FiberY- W

Pšenični rezistentni skrobovi su grupa ugljenih hidrata male molekulske težine. Sastoje se od mešavine oligosaharida različite dužine lanca, koji se sastoje pretežno od jedinica glukoze povezanih α(1→4) i/ili α(1→6) glikozidnim vezama.
Pšenični rezistentni skrobovi se proizvode termičko-hemijskom modifikacijom pšeničnog skroba.
Pšenični rezistentni skrobovi su fini prahovi, bele boje, svojstvenog mirisa i ukusa i sadrže više od 85% vlakana. FiberX-W je nerastvorljiv u vodi , a potpuno rastvorljiv u vodi je FiberY -W
Pšenični rezistentni skrobovi su 100% biljno dijetalna vlakna i služe kao supstrati (hrana) za korisne bakterije creva.
Upotreba: Pšenični rezistentni skrobovi su funkcionalna dijetalna vlakna biljnog porekla koje imaju višestruke tehnološke i nutritivne prednosti u prehrambenoj industriji.

Karakteristike i prednosti:
- Nizak sadržaj ugljenih hidrata – idealan za formulacije sa smanjenim udelom šećera, keto i low-carb proizvode.
- Obogaćen vlaknima – doprinosi poboljšanju digestivnog zdravlja i osećaju sitosti.
- Balansira teksturu i slatkoću – omogućava stabilnu i prijatnu strukturu proizvoda, čak i pri smanjenom sadržaju šećera i masti.
- Smanjena kalorijska vrednost – pomaže u razvoju niskokaloričnih proizvoda.
- Zadržavanje vode – poboljšava svežinu i produžava rok trajanja.
zbog čega ima široku primenu u:
- Mlinarstvu
- Pekarstvu
- Poslastičarstvu
- Testeničarstvu
- Mlakarstvu
- Konditorskoj industriji
- Mesnoj industriji
- Industriji pića
Koristi se u proizvodnji: veganske hrane, supa i sosova, mešavina za pekarstvo, instant hrane žita za doručak i snek proizvoda itd.
Zbog vezivnih i nutritivnih osobina koristi se u industriji hrane za životinje (stočna hrana, hrana za kućne ljubimce i ribe).
Pšenični rezistentni dekstrin se proizvodi od 100% domaće pšenice koja nije genetski modifikovana.
